Ste. Marie kinderopvang
in Huijbergen

Spelend (eigen)wijs worden

Peuters zijn nieuwsgierig en ontwikkelen zich razendsnel. Zeker in een omgeving zoals bij peuteropvang Ste. Marie. Kinderen krijgen er veel persoonlijke aandacht, zodat ze zich begrepen voelen en hun zelfvertrouwen groeit.

Door de kinderen hele diverse ontwikkelingsgerichte activiteiten en speelmaterialen aan te bieden, leren ze volop en worden ze daar blij van. Zo begeleiden we de kinderen stapje voor stapje en in eigen tempo richting de basisschool.

Wat is kindervolgend werken?

We geloven in de kracht van kindvolgend werken. Dit betekent dat we kijken naar de behoeften van het kind. Wat wil het kind graag op dat moment? Door kindvolgend te werken kunnen we de nieuwsgierigheid en intrinsieke motivatie van het kind aanwakkeren met activiteiten die we afstemmen op de behoeften van het kind. We dagen ze uit! Het is vooral belangrijk dat ze plezier beleven en dus genieten van het spelend leren.

Krachten bundelen

De kinderopvang werkt veel samen met de verenigingen in de buurt zoals sport-, muziek- en  cultuurverenigingen. Er worden regelmatig verschillende workshops en activiteiten georganiseerd voor kinderen van verschillende leeftijden. Zo ontdekken kinderen ook nieuwe talenten!

Peuteropvang Ste Marie

In een prachtige grote ruimte midden in het gebouw van St Marie bieden we peuteropvang aan. Het grote voordeel hiervan is dat de peuters van de peuteropvang en de kleuters van de groepen 1-2 regelmatig samen activiteiten doen. Op deze manier kan uw kind alvast wennen aan de basisschool, aan de meesters en juffen en gaat de overgang naar groep 1 geleidelijk.

Voor de kinderen zijn de uitnodigende  speelmogelijkheden één groot feest. Zelf  een boekje kiezen uit de kast of puzzelen aan de grote tafel. Vadertje en moedertje spelen of andere fantasiespelletjes doen samen met leeftijdsgenootjes. Torens met de blokken bouwen, Picasso spelen met finger paint of stoer rondrijden met de autootjes. Het kan állemaal. Ook gaan we elke dag naar buiten! Op de buitenspeelplaats kan uw kind roetsjen van de glijbaan, racen met de tractor, rondjes rijden op het fietsje of gezellig samenspelen met de kleuters van basisschool Ste. Marie.

Ook ontwikkelen de kinderen zich spelenderwijs aan de hand van het unieke ontwikkelingsstimuleringsprogramma Uk & Puk. Door gebruik te maken van thematische spelletjes en activiteiten wordt de brede ontwikkeling gestimuleerd. Puk is het beste vriendje van uw peuter en maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen. Zo wordt uw peuter spelenderwijs goed voorbereid op de basisschool en zal de overstap soepel gaan. Als kinderen toe zijn aan extra uitdagingen voordat ze 4 jaar zijn, gaan we bij voorbeeld materiaal ophalen bij de groepen 1-2.

Kinderdagverblijf Jongleren

Kinderdagverblijf Jongleren biedt dagopvang aan voor kinderen van 0-4 jaar en is een prachtig en ruim kinderdagverblijf met diverse groepen, die op leeftijd ingedeeld zijn. Net als bij de peuteropvang wordt gewerkt met het ontwikkelingsstimuleringsprogramma Uk & Puk.

Er zijn drie baby-dreumes groepen  voor kinderen 0-2 jaar. Uw kind krijgt alle rust, geborgenheid en aandacht om de wereld op zijn eigen tempo te ontdekken.

Lekker kruipen en rollen in de grondbox. Het voelen, kijken en spelen met speelgoed afgestemd op hun ontwikkelingsfase, maakt de wereld leuk en boeiend.

Ook de peuters (2-4 jaar) hebben hun eigen groepsruimten. Uw peuter kan zich samen met leeftijdsgenootjes helemaal laten gaan in de speel- en ontdekhoekjes. Koekjes bakken in de huishoek, torens bouwen in de bouwhoek of even rustig een boekje lezen in de leeshoek. In de hal beleven de peuters veel plezier aan klimmen en klauteren, met reuzegrote blokken een huis bouwen of rondrijden met de auto’s. De grote buitenspeelruimte is voor de kinderen een waar paradijs. Voor de allerkleinsten is er een afgescheiden kruipruimte met een zandbak en glijbaan. Zo kan iedereen veilig op ontdekking in de natuur!

Kinderdagverblijf Jongleren is gelegen in Hoogerheide, maar via de rondweg makkelijk vanuit Huijbergen te bereiken. Het is een kleurrijk en ruim kinderdagverblijf met een groepsindeling op leeftijd. Het grote buitenterrein is een waar speelparadijs voor de kinderen. Voor de allerkleinsten is er een afgescheiden kruipruimte met een zandbak en glijbaan. Zo kan iedereen veilig op ontdekking in de natuur!

Naschoolse opvang Jongleren

Ook verbonden aan locatie Ste Marie is de naschoolse opvang Jongleren in Hoogerheide. Hier kunnen kinderen na schooltijd naar hartenlust spelen samen met leeftijdgenoten. Er worden ook veel speciale workshops en activiteiten aangeboden, waar kinderen zich voor kunnen opgeven. Zowel het ruime aanbod als ook de persoonlijke en stimulerende aandacht van de pedagogisch medewerkers is erop gericht dat kinderen zich op veel verschillende terreinen verder kunnen ontwikkelen.

Kinderen van groep 1 en 2 kunnen terecht bij de groep Spetter. En bij de groep Kooiduin zijn de kinderen van groep 3 t/m groep 8 van harte welkom. De BSO-locaties hebben veel binnenruimte én een bosrijke buitenruimte, zodat uw kind zich lekker kan uitleven. Bij de BSO geldt: niks moet! Het is immers vrije tijd. En weet u wat zo fijn is? We halen de kinderen zelf op bij Ste. Marie en brengen hen naar de BSO-locaties. Uiteraard zonder extra kosten voor ouders.

Pijlers LPS Kinderopvang

LPS Kinderopvang gaat uit van vier pijlers die op elke kinderopvanglocatie van LPS gelden.

  1. Leren wie je bent
  2. We doen het samen
  3. Ruimte om te groeien
  4. Gezond & gelukkig

Klik hier om meer te lezen over de pijlers LPS Kinderopvang.